28 Aralık 2012 Cuma

lastik hakkında önemli bilgi(ilk alındığında) ve son kullanma tarihi


alıntı: '' LASTİK ALIRKEN DİKKAT EDİN 

ARKADAŞLAR FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BU BİLGİYİ PAYLAŞIRSANIZ HERKESİN BİLGİSİ OLUR.... 

kırmızı ile çerçevelenmiş kısım'da 2704 27. hafta 2004 üretimi demek 2011-2012 üretimlerin son iki hanesi 11 ve 12 olmalı yani dış lastiklerin son kullanma tarihi var bunu unutmayın ve şaşırmayın.Siz siz olun özellikle büyük marketlerde ve lastik satıcılarındaki kampanyalı satışlara kanıp hemen almayın MUTLAKA ÜRETİM TARİHİNE BAKIN...lsatiklerin kullanım süresi teknik olarak 4 yıldır ama doğru koşullarda stoklanırsa nem,koku,ısı vb..bu tam sağlanamadığı için bu ömür 2 yıla düşüyor siz lastik alırken son 2 yıl içinde üretilmiş olanı alın.Dış lastiklerin üzerinde üretim tarihi olarak önce kaçıncı haftada üretildiyse o yazar 1 yılda 52 hafta var.1 ocaktan itibaren sayın her ayda ortalama 4 hafta var.ve yılın son iki rakamı yazar.yayınlanan resme bakın daha iyi anlayacaksınız. Aman dikkat lütfen bunu herkese ulaştıralım.... ''

LASTİK HAKKINDA ÖNEMLİ BİR BİLGİ DE BENCE ŞUDUR:  lastiği ilk aldığınızda, güvenli yerde frenleme yapın. sert frenler, sert kalkışlar falan..

neden mi? çünkü lastik te üretim hatası olabiliyor. lastik yüksek hızda sorun çıkaracağına, sizin bu testinizle, varsa sorun ortaya çıkacaktır.. ve gidip lastiği değiştirceksiniz..

yüksek hızdayken, lastikteki sorun ortaya çıkarsa, ölümle sonuçlanan kaza ortaya çıkabilir. siz önceden bence tedbirinizi alın..

bu dediğim lastik bozulumu olayı başıma geldi. marka ismi vermeyeceğim. lastik yüzeyi sert frenlemeden sonra(evet sert frenleem idi ama 60 km hızdan düşüktüi ve bu frenleme olağandır.. daha sertlerine de dayanmalı zaten hız olarak.. 

sert frenlememden sonra, yeni alınan lastiğin yüzeyine baktım. topaklanmalar olmuştu. üst katman alt katmandan ayrılmış, lastik yüzeyi engebeli olmuştu. lastiği değiştirdik..

evet bence hayati bir tedbir bu.. size kalmış artık denemesi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder